fbpx
N

4th - CN OPEN

N

2x Radical SR1

Cursă inedită de anduranţă pe circuitul de viteză MotorPark Adancata!

Cursă inedită de anduranţă pe circuit de viteză Motorpark de la Adâncata! 17 maşini performante s-au întrecut timp de 5h pe o distanţă de 500 km, cea mai lungă cursă de anduranţă din România, organizată după modelul Le Mans şi 24h Series.

Puţină lume ştie ce presupune o cursă de anduranţă finalizată cu podium. Pregătirea tehnică a maşinii, pregătirea fizică a piloţilor şi pregătire pe circuit cu multe zile în avans, precum şi desfăşurare de forţe în ziua cursei: echipe de tehnicieni, strategi, dar şi… copii, care au venit să îşi susţină părinţii la cea mai lungă cursă pe circuit a anului.

Una dintre echipele Radical, sprijinită de cei mai entuziaşti fani – familiile şi cei dragi, a terminat cursa pe locul al 4-lea la clasa maşinilor prototip, CN OPEN.

Performanţa a fost atinsă de piloţii Ovidiu Zaberca şi Bogdan Dobranici, cu o maşină prototip Radical SR1, care are 185 cai putere şi atinge 100 km la oră în 3.5 secunde, demonstrând astfel performanţa maşinii, dar şi măiestria piloţilor echipei si a inginerilor cursei: Mihaela Beldie Dobranici, sotia lui Bogdan si Andrea Fogliazza, team managerul echipei şi unul dintre pionierii şi promoterii acestui sport în România.

La etapa RES 500, Alex Mirea a coordonat echipa tehnică. 

Din a doua echipă Radical a făcut parte Dragoș Tănase şi Dani Oţil, susţinut ca de obicei de către Gabriela, care i-a arătat bebeluşului ce îl așteaptă. 

Cursele de anduranţă sunt competiţii de viteză pe distanţe lungi (anduranță de 2, 3 sau 4 ore) şi se organizează pe circuite de viteză. Campionatul Naţional de Anduranţă (Romanian Endurance Series) este desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi s-a desfăşurat pe circuitul Motorpark de la Adâncata, primul circuit de viteză din România.

Maşinile Radical vor putea fi urmărite iar în cadrul Radical Romanian Cup pe circuitul Transilvania MotorRing de la Targu Mureș, în data de 23 mai. Competiţia va fi transmisă live pe canalele echipei de Facebook și YouTube.

For enquiries about Radical in Romania contact:

Radical Romania
Executive Director – Andrea Fogliazza
T: RO (+4) 0747134602 
E: [email protected]
Strada Măceșului 22 – Crețuleasca
Stefăneștii de Jos 077175, Romania